13349

Endüstri

Asfalt Plenti Otomasyon Sistemi
Otomasyonu yapılan, asfaltüretim makinaları günümüz teknolojisine yakışır, güvenilir ve kullanışlı bir SCADA sistemi ile donatılarak, tesisin kumandası, kontrolü ve izlenmesi bilgisayar üzerinden yapılabilecek şekilde dizayn edilmiştir.
Sistemin avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir;
-Sistemdeki tüm ekipmanların arıza durumları, anında otomasyon sisteminden izlenebildiğinden arızaya zaman kaybetmeden müdahale söz konusudur.
-Son kullanıcının istekleri de göz önünde bulundurularak oluşturulmuş senaryoya göre çalışan otomasyon sistemi, saha ekipmanlarına hatasız kumanda edeceğinden dolayı insan insiyatifinde çalışan sistemlere oranla çok daha güvenli ve tehlikesiz olacaktır.
-Sisteme ait parametrelerin anlık değerlerinin izlenebilmesinin yanında geçmişe dönük değerlere de ulaşmak mümkündür.Bunların rapor halinde alabilme imkanı da mevcuttur.Böylece tüm tesisin performansı hakkında bilgi sahibi olunur ve gerekli tedbirlerin zamanında alınmasına imkan verir.
-Son teknoloji ile kurulan otomasyon sistemleri, yazılım ve donanım olarak son derece açık sistemlerdir.Sonradan genişleyebilme ve değiştirilebilme özelliklerine sahiptir.Hatta başka sistemler de otomasyon sistemine entegre edilebilir.